Kako izbrati pravilen nahrbtnik za na pot?

      Ni komentarjev na Kako izbrati pravilen nahrbtnik za na pot?

Če ste pred kratkim odkrili ljubezen do pohodništva, verjetno razmišljate o nakupu dobrega nahrbtnika. Ne glede na to, ali uživate v krajših dnevnih pohodih ali premagovanju gora, potrebujete takšen nahrbtnik, ki ustreza vašemu tipu telesa, in je udoben, nahrbtniki na officeandmore.si pa ponujajo dobro izbiro na tem področju. Toda izbira primernega nahrbtnika je lahko precej težavna – še posebej, če ga prvič kupujete. Trenutno obstaja veliko nahrbtnikov na trgu, zaradi česar je težko izbrati tistega pravega. Tukaj vam predstavljamo nekaj smernic, ki vam bodo olajšale nakup.

Estetika Omnia

      Ni komentarjev na Estetika Omnia

Estetika Omnia je visoko kakovostna lepotna klinika, ki nudi razne storitve s področja lepotne kirurgije. Tako vam ponujajo manj invazivne postopke kot tudi estetske kirurške posege.
Estetiko Omnia vodi specialistka plastične, nekonstruktivne, estetke kirurgije Daša Kovačič Bekovič, dr.med. Za sabo ima uspešno zaključen študij, ter število različnih izkušenj s področja kirurgije po različnih delih sveta.

Estetika Omnia – najboljša izbira za vas

Estetika Omnia je prava izbira za vas v kolikor ste prepričani v svojo odločitev o izvedbi posega, ter da ste o sami naravi ter vrsti in učinku posega dobro seznanjeni. S tem, ko se odločite za izvedbo posega v Estetiki Omnia, ste lahko prepričani, da bo poseg varen, ker ga bo izvedla strokovna kirurginja, ki je strokovnjakinja na svojem področju in za izvedbo tretmaja uporablja zgolj najbolj kakovostne in najbolj varne preparate ter medicinsko opremo. Prav tako bodo vaša pričakovanja izpolnjena, če cenite in spoštujete oseben pristop zdravnice v celotnem procesu, ter če vam je kot rezultat pomemben lep, naraven, svež videz.

Osebni pristop v Estetiki Omnia

Po dobrem letu delovanja so stranke v Estetiki Omnia izpostavile kot eno večjih prednosti, poleg kvalitetnih storitev, oseben pristop medicinskega osebja. Predvsem so stranke izpostavile dejstvo, da se niso počutile le kot številke. V to jih je prepričala predvsem skrbna obravnava in individualiziran pristop do vsake posamezne stranke.

Osebni pristop se kaže v osebnem posvetu s stranko, za katerega si vzamejo dovolj časa, da vam izčrpno predstavijo postopke, morebitne stranske učinke. Vendar se njihova skrbna drža kaže tudi v samem odnosu

Kamnik novice

      Ni komentarjev na Kamnik novice

Kamnik – Še do pred kratkim je bil Janez Štimac neznan fant, kot številni njegovi vrstniki. Dober teden po nesreči Kam-Busovega avtobusa je postal Osebnost tedna na Valu 202! Župan Kamnika Anton Tone Smolnikar je deset dni po nesreči avtobusa Kam-Busa za reševalce, gasilce, zdravstvene delavce, gorske reševalce in posameznike, ki so sodelovali pri reševanju ljudi in dvigu avtobusa, pripravil sprejem.

»Vse se je srečno izteklo, lahko rečemo o dogodkih nedelje, 1. februarja 2009, ob reševanju potnikov in dvigu avtobusa Kam-Bus iz Kamniške Bistrice,« je dejal župan in ponovil nekatere podrobnosti o nesreči, opozoril pa je na pomanjkljivo in na trenutke prenapihnjeno poročanje nekaterih medijev.

Smolnikar je povedal, da je bil že ob 20. uri in 20 minut obveščen o nesreči, za tem pa se je takoj posvetoval z g. Žurbijem o morebitnih zapletih pri dvigu avtobusa, saj so se zbrali, kako bo z nosilnostjo mostu, ko bo nanj zapeljalo 100-tonsko vozilo podjetja Mušič iz Mengša.

Župan se je vsem udeležencem reševalne akcije zahvalil za njihovo požrtvovalno delo in pomoč ter ta del sprejema zaključil z besedami: »Hvala, ker ste bili na mestu!«. Predstavnike posameznih skupin je povabil, da so povedali še svoje zgodbe o tistem nedeljskem večeru 1. februarja 2009.

Zagotovo je največ pozornosti pritegnil mladi Janez Štimac, prvi, ki je priskočil na pomoč ponesrečenim v avtobusu. Janez je med tem postal tudi Osebnost tedna na Valu 202. Pripovedoval je, kaj vse je doživel tisti večer, ko se je zgodila nesreča. »Ko sem videl, kaj se je zgodilo z

Rabljeni prenosni računalniki

      Ni komentarjev na Rabljeni prenosni računalniki

V sodobnem času v katerem prednjači predvsem tehnologija, se nam je pravzaprav tempo, način življenja povsem prilagodil tehnološkim izdelkom. Tako si ne skorajda ne znamo več predstavljati življenja brez mobitela, računalnika. Danes lahko že velik del opravil opravimo s pametnimi telefoni – pošiljamo elektronsko pošto, opravljamo video sestanke… Vendar za večji obseg dela, kot je recimo pisanje raznih dokumentov, preide v ospredje uporaba prenosnega računalnika.

 

Rabljeni prenosni računalniki

Na trgu deluje več znanih proizvajalcev prenosnikov, in je izbira prenosnika postala že kar težavna – kako močan in zmogljiv prenosni računalnik potrebujemo, za kakšen namen potrebujemo prenosnik – ali ga potrebujemo za pisarniške namene, grafično oblikovaje itd.
Tukaj je pomembno omeniti, da za optimalno uporabniško izkušnjo ne potrebujemo čisto novega prenosnega računalnika. Da, prav se prebrali. Odločitev za nakup rabljenega prenosnika nam v večini primerov predstavlja celo dodatne prednosti.

 

Rabljeni prenosni računalniki na TrueCad.si

Veliko in kakovostno izbiro prenosnih računalnikov lahko poiščete na spletni strani TrueCad.si, kjer ponujajo široko ponudbo tovarniško obnovljenih (angleški izraz je Refurbished) prenosnikov. Ponujajo vam široko in pestro izbiro priznanih blagovnih znamk, kot so Acer, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo. Vsi pridobljeni rabljeni računalniki in prenosniki so preizkušeni s strani zaposlenih, testirani ter so tudi očiščeni. Poleg tega, da imate zagotovljeno, da boste prejeli brezhibno delujoč rabljen prenosni računalnik, ki je pregledan s strani strokovnjakov na tem področju, prejmete še kar 12 mesečno garancijo, ki jo je možno tudi podaljšati. Ponudbo lahko preverite na spletni strani www.truecad.si/rabljeni-racunalniki

 

Z nakupom rabljenega prenosnika tako dobite kvaliteten in

Legebitrina Oznanila

      Ni komentarjev na Legebitrina Oznanila

Sončen dan me je včeraj zvabil na morje. Uradno se je že začela jesen, mene pa najbolj zanima, kako dolgo bo zdržalo toplo vreme. V vsakem primeru pa bo letošnja jesen vroča. Vreme mogoče ni ravno posrečen začetek nove rubrike, ki se bo ukvarjala z aktualnim političnim dogajanjem. Karkoli si že pod beseda politika in aktualno dogajanje predstavljate, lahko mirno pozabite. V tej rubriki boste namreč lahko o teh temah brali na čisto nov in drugačen način.

Ko ministrstvo za kulturo po šestih letih obstoja ukine subvencijo reviji Lesbo, je to slaba novica. Lesbo je poleg Oznanil edini slovenski glbt tiskani medij. V njegovi senci smo si lahko privoščili »drugačne, manj zahtevne teme«. Toda že dolgo vemo, da naši bralci niso le najmlajši vseh spolnih usmerjenosti ampak tudi mnogi njihovi učitelji in učiteljice, starši, študentje in sploh bralstvo različnih starosti. In zato bodo odslej tu svoj prostor našle različne teme glbt političnega aktivizma. Pisali bomo o tem, kaj se dogaja v odnosu glbt gibanje- uradna slovenska politika, glbt skupnost v odnosu do predstavnikov države in različnih političnih strank. Spraševali se bomo, kaj se dogaja znotraj slovenskega gejevsko-lezbičnega gibanja pri nas in v tujini.

Čeprav bo osrednja tema te jeseni gotovo zakon o registrirani partnerski skupnosti, se moramo najprej ustaviti pri reviji Lesbo. Zakaj naj nas torej skrbi usoda te revije? Vse kar danes počnemo kot geji in lezbijke in kar danes smo ali nismo, je namreč povezano z našo zgodovino. In to zgodovino je nekoč ustvarjal Revolver, potem pa je

Inteligentna brazilska hiša

      Ni komentarjev na Inteligentna brazilska hiša

Predstavljamo vam hišo nasprotij, na prvi pogled ozko, stisnjeno med starejše gradnje in okoliške podrtije, ki se po želji lastnikov razpre v prostoren, udoben življenjski prostor.

 

Brazilski Sao Paulo je mesto nasprotij in razlik. Ne le etničnih in kulturnih, ki so posledica različnih valov priseljevanj, ampak tudi družbenih – na eni strani borza, bogastvo kulturnih in drugih dogodkov svetovnega slovesa, na primer dirk v formuli 1 in različnih festivalov, na drugi pa revščina, prenaseljenost in onesnaženost, zaradi katerih velik del prebivalstva živi v favelah in zanemarjenih, nevarnih mestnih četrtih.

 

Prav tako kot mesto, v katerem leži, je polna nasprotij tudi hiša Jouranda, neobičajna mestna gradnja, ki bi ji glede na njen sodoben izgled prej pripisali lokacijo na razgledni vzpetini sredi neokrnjene narave, kot v gosto naseljenem okrožju Vila Beatriz.

 

Lokacija je predstavljala največjo težavo, hkrati pa izziv za arhitekte iz studia Apiacás Arquitetos. Zemljišče je namreč precej nagnjeno, poleg tega pa je gradnja zrasla na parceli, „veliki“ 6 x 24 m, stisnjeni med sosednji hiši.

 

Ker izkopavanje zemlje in izravnava terena pri gradnji predstavljata precejšen časovni in finančni zalogaj, arhitekti pa so bili pri proračunu močno omejeni, so hišo s pomočjo predizdelanih betonskih plošč, ki služijo kot pod, prilagodili neravnemu terenu.

 

In misija je uspela. Na nehvaležnem terenu je z minimalnimi stroški in seveda obilico premisleka je zraslo bivališče, ki na prostornih 150 kvadratnih metrih združuje svetovljanski duh brazilske prestolnice, z umetnostjo in literaturo navdahnjen ambient ter pridih narave, ki ga sredi mesta ustvarjajo pazljivo

Na ulice New Yorka po strelu iz kanona

      Ni komentarjev na Na ulice New Yorka po strelu iz kanona

Jaka Lucu

Ed Koch, 105. župan New Yorka, se je prebivalcem največjega ameriškega in najvplivnejšega mesta na svetu priljubil, ker se je na delo vozil s pod­zemno železnico. In seveda predvsem z gospodarsko preobrazbo megapolisa, ki je bil ob njegovem prihodu na mesto župa­na na robu bankrota, potem pa je med le­toma 1978 in 1989 doživelo razcvet. Da je Koch delal dobro, se je najbolje videlo med volitvami leta 1981, ko sta ga podprli republikanska in demokratska stranka. In Koch je na prvo nedeljo v novembru 1987 s strelom iz kanona na newyorške ulice po­slal maratonce z vsega sveta, tudi Mirka Vindiša s Ptuja, ki je kot najboljši jugoslovanski tekač na 10.000 metrov na naslov Atletske zveze Jugoslavije v Beogradu dobil posebno vabilo in letalsko vozovnico. Na okencu letalske družbe JAT v Beogradu so založili njegovo vozovnico, zaplete je imel tudi ob prihodu v New York, toda na koncu se je vendarle znašel v sobi v 44. nadstropju hotela Sheraton, kjer je v glavni pisarni organizacijskega komiteja sedel tudi ustanovitelj newyorškega maratona Fred Lebow.

»Vedno sem bil prepričan, da sem pre­ka­­ljen tekmovalec; v svoji dolgoletni ka­­rieri sem marsikaj doživel, vendar je new­­yorški maraton nekaj posebnega. Na taki tekmi še nisem sodeloval. Tekmovalcev je bilo toliko, kot bi naenkrat tekla tretjina prebivalcev ptujske občine. Posebej se za tek nismo pripravljali. Po mojih dotedanjih rezultatih so me uvrstili na 47. startno mesto. Sto najboljših udeležencev je organizator pripeljal na start tako rekoč v živi kletki. Posebej se mi je vtisnil v spomin

Tečaj angleščine na Karnionu

      Ni komentarjev na Tečaj angleščine na Karnionu

Angleščina je v današnjem času eden najbolj razširjenih in najpomembnejših jezikov na svetu. Poleg tega, da pomeni znanje tujega jezika dosežek na osebnostni ravni, nam predstavlja tudi osnovno komponento delovanja v poslovnem svetu. V poslovnem svetu je tako znanje angleščine že skoraj obvezno, saj podjetja s tem omogočajo tudi delovanje na internacionalni ravni. Samo obvladanje angleščine lahko dojemamo kot srčiko sodobnega poslovanja in komunikacije.

Prav tako si brez (vsaj) osnovnega znanja angleškega težko predstavljamo potovanja po tujini, študija na fakulteti…

 

Tečaj angleščine na Karnionu

Kako izbrati primeren tečaj v tej poplavi različnih ponudb? Kako izbrati najbolj učinkovit tečaj, ki bo omogočil, da se jezika naučimo tako učinkovito kot tudi hitro?

Tečaj angleščine na Karnion.si nam poleg individualnega pogovora s profesorjem nudi tudi posebno kombinacijo poslušanja v alfa stanju, zaradi katerega si novo znanje zapomnimo kar 4krat hitreje v dolgoročni spomin. Ta način pridobivanja znanja predstavlja najnaravnejšo obliko učenja, saj izhaja iz predpostavke, da smo se tudi maternega jezika naučili s poslušanjem svojih staršev.

 

Uporabnost angleščine

Kot smo že zgoraj omenili, je angleščina eden najbolj razširjenih in najpomembnejših jezikov na svetu. Z angleščino se pravzaprav že srečujemo na vsakodnevni bazi – na internetu, ob poslušanju glasbe na radiu, ob prebiranju raznih člankov… Lahko sklenemo, da predstavlja način sodobne komunikacije v modernem svetu.

 

Angleščina nam torej pomaga pri :

  • uspešnem opravljanju poklica;
  • strokovnem izpopolnjevanju;
  • študiju;
  • izpopolnjevanju znanja;
  • potovanjih;
  • preživljanju prostega časa (branje knjig v angleščini, poslušanje glasb…).

Angleščina in izobrazba

Velika večina delovnih mest že skorajda zahteva znanja angleščine.

Compaq – Kdo ga uporablja

      Ni komentarjev na Compaq – Kdo ga uporablja

Mobitel d.d. je največji slovenski ponudnik mobilne telefonije in je v večinski lasti podjetja Telekom Slovenije. V svojem omrežju ima več kot milijon uporabnikov ter okrog 90-odstotni tržni delež. V podjetju je približno 600 zaposlenih.

V enotno računalniško omrežje Mobitela je “on-line” povezanih vseh 22 poslovnih enot, ki pokrivajo vso Slovenijo. V centralnem računskem centru v Ljubljani je nameščenih preko 80 Compaqovih strežnikov, manj kot desetina pa je strežnikov drugih proizvajalcev. Interna informacijska podpora centralnega računskega centra med drugim zajema zaračunavanje GSM in NMT storitev, programsko opremo za CRM in dostop do interneta. Na osebnih računalnikih uporabljajo operacijski sistem Windows NT, na testiranju pa je tudi platforma Windows 2000. Na produkcijskih strežnikih uporabljajo Windows NT, medtem ko je strežnik Windows 2000 Server v fazi preizkušanja, produkcijsko pa ga že uporabljajo na domenskih strežnikih.

V Mobitelu so leta 1995 v celoti obnovili programsko, strojno in mrežno opremo. Pred tem so izmed Compaqovih izdelkov uporabljali le osebne računalnike. Pri prenovi so izpostavili varnost in kritičnost podatkov ter aplikacij. ”Potrebovali smo zanesljive, zmogljive in tehnološko napredne rešitve. Glede na to, ponudbo na tržišču, dobre izkušnje in ugodno razmerje med ceno in zmogljivostmi smo se v primeru računalnikov odločili za Compaq, za sistemskega integratorja pa smo izbrali SRC.SI, ki je imel najboljše reference, obenem pa je bil tudi dobavitelj mrežne opreme,” je dejal Borut Likar, direktor področja informatike, Mobitel d.d.

Kot standardno računalniško opremo uporabljajo Compaq. V družbi je preko 800 Compaqovih osebnih računalnikov. Preko delovnih postaj Compaq Workstation potekajo vsi ključni nadzorni sistemi.